Go Top

'Tree at My Window' by Robert Frost; Brief-answer Question

Tree at My Window

by Robert Frost

1. What does the tree in “Tree at My Window” stand for? [NU 2014]

Ans: The tree in “Tree at My Window” stands for nature.

2. How does Robert Frost address the tree at his window?

Ans: Robert Frost addresses the tree at his window by saying that

3. How does the poet address the tree at his window?

Ans: The poet addresses the tree at his window as “Tree at my window, window tree”.

4. What does the tree in "Tree at My Window" stand for?

Ans: The tree in "Tree at My Window" stands for all objects of nature.

5. What is similarity between the tree and the poet in the poem 'Tree at my Window'?

Ans: In the poem 'Tree at my Window’, the similarity between the tree and the poet is that both the tree and the poet are “taken and tossed”.

6. What is the difference between the poet and the tree of his window?

Ans: The difference between the poet and the tree is that while the head of the tree is so much concerned with outer weather, the poet is concerned with the inner weather.

7. "But, tree, I have seen you taken and tossed"-What is meant here in this line by "tossed"?

Ans: Here “tossed” means the state of being disturbed and shaken.

8. Show the differences existing between the poet and the tree.

Ans: The similarity between the poet and the tree is that both the tree and the poet are “taken and tossed” by external circumstances.

9. What are the similarities between the poet and the tree?

Ans: The similarities between the poet and the tree are that both the tree and the poet are “taken and tossed” by external circumstances.

10. What difference between the tree and the poet himself does the poet find?

Ans: The difference that the poet finds between the tree and the poet himself is that while the tree is concerned with outer thing, he is concerned with inner thing.

11. What is personification?

Ans: Personification is the attribution of a personal nature or human characteristics to something nonhuman, or the representation of an abstract quality in human form.

12. What is the similarity between the tree and the poet?

Ans: The similarity between the poet and the tree is that both the tree and the poet are “taken and tossed” by external circumstances.

13. What does Frost mean when he says, “Your head so much concerned with outer, Mine with inner weather”? [NU 2017]

Ans:

14. How did Frost find the city lane?

Ans: Frost found the city lane to be the saddest.

: