Go Top

Robert Frost; Brief-answer Question

Robert Frost

1. Who is Robert Frost?

Ans: Robert Lee Frost was an American poet.

2. What is full name of Robert Frost?

Ans: The full name of Robert Frost is Robert Lee Frost.

3. Who is the father of Frost?

Ans: William Prescott Frost Jr. is the father of Robert Frost.

4. What is the father of Frost?

Ans: Frost's father was a teacher and later an editor of the San Francisco Evening Bulletin 

5. Who is the mother of Frost?

Ans: Isabelle Moodie is the mother of Robert Frost.

6. Who is the wife of Frost?

Ans: Elinor Miriam White is the wife of Frost.

7. When was Frost born?

Ans: Frost was born on March 26, 1874.

8. Where was he born?

Ans: Robert Frost was born in San Francisco, California,

9. What is the nationality of Frost?

Ans: Frost is an American.

10. When was Frost died?

Ans: Frost was died on January 29, 1963 at the age of 88.

11. Who are the children of Frost?

Ans: Frost had 6 children. They are Elliot (1896–1900, died of cholera), Lesley Frost Ballantine (1899–1983), son Carol (1902–1940), daughter Irma (1903–1967), daughter Marjorie (1905–1934, died as a result of puerperal fever after childbirth), and daughter Elinor Bettina (died just one day after her birth in 1907).

12. What are the famous poems of Frost?

Ans: Most of his poems are famous. Among them, "After Apple-Picking", "The Death of the Hired Man", "Mending Wall", "Birches", "Out, Out", "The Oven Bird", "The Road Not Taken" etc.

13. Which prize was Frost awarded?

Ans: Frost was awarded Pulitzer Prize for Poetry and Congressional Gold Medal.

14. How does Frost define home?

Ans: Home is the place where, when you have to go there, they have to take you in.

15. How does Frost present the nature?

Ans: Frost presents the nature as it is. He didn't glorify or criticise them.

16. What is the occupation of Frost?

Ans: Robert Frost was a poet and playwright.

17. What is the educational qualification of Frost?

Ans:

18. Is Robert Frost a regional poet?

Ans: Frost is a regional poet with universal appeal.

19. What are the three main features of Frost's poetry?

Ans: The three main features of Frost's poetry are (i) traditional formal verse, (ii) themes of natural landscape and (iii) dark meditations on human experience.

20. Why is Frost called 'an outdoor poet'?

Ans:

21. What is monologue?

Ans: A monologue is a single character’s presentation, most often to express the mental thoughts aloud, though sometimes also to directly address another character or the audience.

Family of Robert Frost

Stopping by the Woods on a Snowy Evening

: