Go Top

'I Taste a Liquor Never Brewed' by Emily Dickinson: brief-answer questions

I Taste a Liquor Never Brewed

by Emily Dickinson

1. What was Dickinson’s idea about liquor? [NU 2015]

Ans: Dickinson's idea about the liquor she was drinking was that it was an unusual kind of liquor, one that had not been brewed but that was superior to the finest Rhine wine.

2. What does Emily Dickinson mean when she says, ‘I taste a Liquor’? [NU 2017]

Ans:

3. Who is tippler?

Ans: The poet Emily Dickinson is the tippler.

4. What kind of alcohol is referred to in “I Taste a Liquor Never Brewed”?

Ans: The alcohol referred to in ‘I Taste a Liquor Never Brewed' is an unusual kind of alcohol that has not been brewed yet but is superior to the finest Rhine wine.

5. What is an 'unbrewed' drink?

Ans: An 'unbrewed' drink means such a drink that has not gone through the process of fermentation.

6. What does the poet do being intoxicated?

Ans: The poet, being intoxicated, starts reeling through endless summer days.

7. What is Emily Dickinson intoxicated about?

Ans: The poet is intoxicated about the air.

8. What is the poet intoxicated about?

Ans: The poet is intoxicated about the air.

9. How long does the poet will continue drinking?

Ans: The poet will continue drinking until landlords turn the drunken bee out of the foxglove's door and butterflies renounce their drams.

10. How does Dickinson describe his experience of going outdoors in summer in the poem “I Taste a Liquor”? [NU 2013]

Ans: In the poem "I Taste a Liquor", Dickinson describes her exhilaration of going outdoors in summer in terms of getting drunk in a tavern.

11. What attitude of the poet to Nature is revealed in "The Taste a Liquor Never Brewed"?

Ans: The attitude of the poet to Nature as revealed in "The Taste a Liquor Never Brewed" is that of deep sensuous enjoyment of nature.

12. What was the effect of the nature’s beauty on the poem ‘I taste of liquor never brewed’?

Ans: The effect of the nature’s beauty on the poet in the poem ‘I taste of liquor never brewed’ was exhilarating.

13. Why will the poet go on drinking liquor from flowers of digitalis?

Ans: The poet will go on drinking liquor from flowers of digitalis for getting approval of her drunkenness from God.

14. What is the name of the river mentioned in the poem ‘I Taste A Liquor”?

Ans: The name of the river mentioned in the poem ‘I Taste A Liquor Never Brewed” is Rhine.

15. What does Dickinson mean by 'The Seraphs'?

Ans: By 'The Seraphs' Dickinson means Archangels, the angels of the first order.

16. What will the seraph and the saints do to see the poet as a drinker?

Ans: The seraphs and the saints will rush to see the poetess as a drinker.

: