Go Top

Sylvia Plath: brief-answer Questions

Sylvia Plath

1. Who is Sylvia Plath?

Ans: Sylvia Plath is an American poet, novelist, and short story writer.

2. Who is the husband of Sylvia Plath?

Ans: Ted Hughes is the husband of Sylvia Plath.

3. When was Sylvia Plath born?

Ans: Sylvia Plath was born in October 27, 1932.

4. Where was Sylvia Plath born?

Ans: Sylvia Plath was born in Boston, Massachusetts.

5. When was Sylvia Plath died?

Ans: Sylvia Plath was died in February 11, 1963.

6. When and how did Sylvia Plath die?

Ans: Sylvia Plath committed suicide on 11 February 1963.

7. What is Sylvia Path's nationality?

Ans: Sylvia Path is an American poet.

8. What is the name of Sylvia Plath’s child?

Ans: The name of Sylvia Plath’s child is Frieda Hughes and Nicholas Hughes.

9. What was the father of Sylvia Plath?

Ans: Sylvia Plath’s father Otto Emil Plath was a German American author, a professor of biology and German at Boston University, and an entomologist.

10. Why did Sylvia Plath commit suicide?

Ans: Why did Sylvia Plath committed suicide out of depression and helplessness.


Family Background of Sylvia Plath

Sylvia Plath is one of the most real life presenting poets. She was the wife of another famous poet, Ted Hughes. She was born in October 27, 1932 and died in February 11, 1963. In this short days, she faces personal and social problems and felt depressions. She had to committed suicide to remove from her pain. But in this short life she has given us real life example and realistic situation through poems. She has composed a good number of poem. Among them 'Morning Song' and 'Words' are two realistic poems.

: