Go Top

Brief question answer from 'The Merchant of Venice' (Part-2)

The Merchant of Venice

by William Shakespeare


16. What are Portia’s qualities?

Ans: Portia is intelligent and witty, beautiful and wealthy.

17. Who borrowed money from Shylock and why?

Ans: Bassanio borrowed money from Shylock to court Portia.

18. On what condition did Antonio borrow money form Shylock?

Ans: Antonio borrowed money form Shylock on the condition that if the loan went unpaid, Shylock would be entitled to a pound of Antonio's own flesh.

19. What is the agreement between Shylock and Antonio?

Ans: The agreement between Shylock and Antonio is that a loan of 3,000 ducats will be repaid by Antonio in three months but if he fails he will have to give a pound of flesh from his body.

20. Why does Shylock hate Antonio in The Merchant of Venice?

Ans: In The Merchant of Venice, Shylock hates Antonio because Antonio believes in Christianity, lends money without interest and bullies him because he is a Jew.

21. What was the accusation of Shylock against Antonio?

Ans: The accusation of Shylock against Antonio was that he repeatedly spit upon him and called him a dog.

22. Why does Shylock hate the Christians?

Ans: Shylock hates the Christians because of their doctrine of self-righteousness that plagues Shylock. Besides, he is regularly scorned by Christians in general and Antonio in particular as a "misbeliever”.

23. What was the religion of Shylock?

Ans: Shylock was Jewish.

24. Which race group does Shylock belong to?

Ans: Shylock belongs to Jewish race group.

25. What is Shylock's attitude to money?

Ans: Shylock is obsessed with money. He places money above his daughter.

26. What is Belmont?

Ans: Belmont is a place of easy wealth, beauty, and peace, which makes it a great refuge from the cosmopolitan world of Venice.

27. Why does Bassanio want to marry Portia? [NU 2016]

Ans: Bassanio wants to marry Portia for her wealth and beauty.

28. Who were Portia’s Six Suitors?

Ans: Portia’s Six Suitors were the Neapolitan prince, the County Palatine, Monsieur Le Bon, Falconbridge, the Scottish lord, and the young German, and the Duke of Saxony's nephew.

29. What was written on the golden casket?

Ans: The sentence “Who chooseth me shall gain what many men desire” was written on the golden casket.

30. What was inscribed on the silver cascade?

Ans: The sentence "Who chooseth me shall get as much as he deserves" was inscribed on the silver cascade.

: