Go Top

I'm on Fiverr with Web-development skill

Brief-answer questions from 'Macbeth' by William Shakespeare Part-3

Macbeth

by William Shakespeare


31. Let not light see my black and deep desires." Who said this and why?

Ans: Macbeth said this because he had already decided to kill Duncan to drive away the thorn to the throne. So, Macbeth begged to the starts to put out their light so that his murderous hands could not be seen.

32. Why does Lady Macbeth wish to shun her feminine qualities?

Ans: Lady Macbeth wishes to shun her feminine qualities because she thinks that such qualities would make her too weak to kill King Duncan.

33. What is lady Macbeth's prayer to the spirits after she learns Duncan is coming?

Ans: After Lady Macbeth learns that Duncan is coming, she prays to the spirits so that she might be filled with cruelty, and be given a hard heart and the thick blood that are necessary to kill Duncan and make Macbeth the king.

34. On what pretext does Lady Macbeth refuse to kill Duncan herself?

Ans: Lady Macbeth refuses to kill Duncan herself because he looked like her father while he was sleeping.

35. Who first learns in Macbeth that a murder has taken place?

Ans: In Macbeth, Macduff first learns that a murder has taken place.

36. What does the death of Duncan symbolize?

Ans: The death of Duncan symbolizes the collapse of law and order situation in Scotland.

37. Why did Lady Macbeth faint?

Ans: Lady Macbeth fainted because she tried to divert the attention of others from the murder to herself.

38. What did Lady Macbeth say in her sleep-walking?

Ans: In her sleep-walking, Lady Macbeth said different things including the following lines: “Here's the smell of the blood still: all the / perfumes of Arabia will not sweeten this little / hand. Oh, oh, oh!”

39. Why does Macbeth plot against Banquo and Fleance?

Ans: Macbeth plots against Banquo and Fleance because according to the prophecy of witches, Banquo’s son would be the future king.

40. Why did Macbeth kill Banquo?

Ans: Macbeth killed Banquo because Banquo was the begetter of future king according to the prophecy of the witches.

41. Why does Macbeth hire murderers to kill Banquo?

Ans: Macbeth hires murderers to kill Banquo because he feels guilty enough for killing Duncan and doesn't want to feel more guilt by killing his friend, Banquo.

42. When does Macbeth see the ghost of Banquo?

Ans: Macbeth sees the ghost of Banquo at the banquet table.

43. Whom or what does Macbeth see at the banquet table?

Ans: Macbeth sees the ghost of Banquo at the banquet table.

44. What do you mean by "Birnam wood"?

Ans: "Birnam wood" is the forest adjacent to Macbeth’s castle. Its approach towards his castle means the probable defeat of Macbeth.

45. Which Four Things did the witches show Macbeth?

Ans: The four things the witches showed Macbeth are

i)       an armed head

ii)     a bloody child

iii)   a crowned child holding a tree

iv)   eight kings

: